pomicultor.ro vă salută !!!

Taierea la pomii fructiferi

Taierea pomilor este o activitate indispensabila care aduce beneficii de ambele parti – pomului  si pomicultorului.

     Pomii fructiferi  vor creste sanatosi si vigurosi cu ramuri puternice si fructe de calitate.

     Unelte necesare pentru intretinerea pomilor fructiferi:

   –       Forfeca special conceputa pentru taierea pomilor fructiferi

   –       Foarfeca telescopica pentru taierea pomilor fructiferi – in special zona de varf (optional)

   –       Scara dubla pentru lucrul la inaltime – scara se va sprijini independent de pom

   –       Fierastrau de mana

Taierea pomilor fructiferi se poate executa in doua perioade ale anului:

–       Luna martie – TAIEREA IN USCAT

–       Luna august – TAIEREA IN VERDE

Perioada propice pentru „taierea in uscat” incepe cu 25 februarie si se incheie inaintea intrarii pomilor fructiferi in vegetatie.

Nerespectarea acestei perioade implica riscuri – ma refer la inceperea taierilor inainte de 25 februarie.

–       Gerul cu temperaturi scazute considerabil, afecteaza rezistenta pomilor fructiferi la boli iar intrarea in vegetatie se va produce intarziat.

–       Cele mai sensibile specii la ger sunt caisul, piersicul, nectarinul si prunul.

Perioada propice pentru „taierea in verde” este incepand cu 25-30 iulie.

–       Aceste taieri vor avea ca scop asigurarea cantitatii necesare de lumina pentru dezvoltarea pomilor fructiferi, eliminand mladitele (lastarii) crescute in anul curent, care incomodeaza dezvoltarea ramurilor  fructifere, ori le umbresc.

5 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *